Hvis din kogte skinke er blevet slimet og ildelugtende i køleskabet, skyldes det, at du har opbevaret den forkert.
Sådan opbevarer du kogte skinke i køleskabet, så den ikke bliver slimet og holder sig længere
Har du nogensinde bemærket, at når du åbner en pakke kogt skinke eller skulder, har den en slags slim og dårlig lugt? Disse to situationer opstår, når vi opbevarer og konserverer dette fødevareprodukt forkert.
I det følgende vil vi fortælle dig, hvordan du skal opbevare kogt skinke korrekt, så den ikke danner slim og holder sig længere.
Hvordan opbevarer og konserverer man kogt skinke længere?
Den bedste måde at opbevare og konservere kogt skinke på er i en beholder med låg. I bunden af beholderen skal du lægge to stykker køkkenrulle, ovenpå lægger du skinkeskiverne, og til sidst lægger du to stykker køkkenrulle mere ovenpå.
Hvorfor dannes der slim på kogt skinke, hvis den opbevares i køleskabet?
Der er følgende årsager til, at der kan dannes slim påkogt skinke:
- Mælkesyrebakterier: Disse bakterier vokser i fugtige omgivelser og lever af kulhydraterne i skinken.
- Fugt: Fugt i emballagen fremmer bakterievæksten.
- Kulhydrater: Kogt skinke indeholder kulhydrater, som er næring for disse bakterier.
- Forkert opbevaring: Manglende køling og forkert håndtering kan fremskynde processen.
- Kulde: Forekomsten af bakterier i kogt skinke er ofte forbundet med brud på »kølekæden«, dvs. når produktet har været udsat for temperaturer over 4 °C.
Kogt skinke.
Kan man spise kogt skinke med slim?
Selvom mælkesyrebakterier findes i lave koncentrationer og normalt ikke er farlige, indikerer tilstedeværelsen af slim, at skinken er i færd med at blive dårlig.
Det er bedst ikke at spise kogt skinke, når den har slim, da dette kan udgøre en sundhedsrisiko.