Kaffegrums er meget nyttige om vinteren. Mange ved det ikke og smider det ud.

Vi betragter forskellige former for rester som affald, som ikke kan bruges til noget. Og selvom der er flere og flere mennesker, der manisk udnytter skaller fra grøntsager og frugt, er der stadig »affald«, som ikke umiddelbart kan genbruges. Det gælder blandt andet kaffe – især når fortovene er dækket af sne eller frysende regn.

Kaffegrums er ikke kun rester, der er tilbage efter morgenkaffen. Det er et nyttigt element til hjemmelavede skrubber, gødning eller en måde at opfriske f.eks. indholdet af køleskabet. Ofte ser man også kaffegrums spredt på gaderne. Det er en bevidst og fornuftig handling. Detaljer nedenfor.

I stedet for salt kan du strø kaffegrums på fortovet

Kaffegrums kan være en effektiv erstatning for salt, som normalt bruges til at bekæmpe is på fortovene. Salt er, selvom det er almindeligt anvendt, skadeligt for miljøet og for fodtøj. I modsætning til salt har kaffegrums ingen negativ indvirkning på planter eller de materialer, som sko er fremstillet af. Desuden er kaffegrums gratis, da man kan bruge resterne fra den kaffe, man har brygget. For at bruge det skal man blot strø det på den isglatte overflade – det virker på samme måde som salt. Det fungerer også godt på glatte trapper, terrasser og altaner. Flere byer i Polen og andre steder i verden har allerede taget denne miljøvenlige metode i brug. Vil det lykkes at udbrede denne løsning i større skala? Det er i hvert fald at håbe! Inden du bruger kaffegrums på en sneryddet fortov, skal du sikre dig, at det er klar til brug.

Hvordan tørrer man kaffegrums korrekt?

Det første skridt er at samle kaffegrums. Du kan lægge det i en beholder og opbevare det i et par dage. For at undgå mug skal kaffegrums tørres grundigt. Tørringsprocessen er enkel: Spred kaffegrums på avispapir eller køkkenrulle og læg det på et varmt, luftigt sted. Når kaffegrums er tørt, er det klar til opbevaring og senere brug.

Сreody ❤️