Hvorfor man ikke bør vaske alt service med samme svamp: Det siger eksperterne.

Køkkensvampe, der bruges til at vaske op, indeholder ofte madrester, hvilket er et ideelt miljø for bakterievækst.

Køkkensvampen er et rengøringsredskab, der bruges til at vaske op, skrubbe gryder og rengøre forskellige overflader. Da den er lavet af et syntetisk eller naturligt svampet materiale, er det lettere at fjerne snavs.

 

Imidlertid kan dens absorberingsevne blive et problem, især hvis man bruger den samme svamp til flere forskellige opgaver i hjemmet, da den ofte indeholder madrester og fugt, som fremmer bakterievækst.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Norwegian Institute of Food, Fisheries and Aquaculture Research, indeholder køkkensvampe en stor mængde mikroorganismer, der overstiger verdens befolkning.

Selvom mange af de mikrober, der findes i redskabet, er harmløse for mennesker, findes der andre, såsom salmonella, der vokser og overlever dagligt, da de er i konstant kontakt med rengøringsmidler og vand.

I lyset af dette fremhævede Trond Moretro, videnskabsmand og forfatter til undersøgelsen, at bakterierne i svampen i de fleste tilfælde kan spredes til folks hænder, køkkenoverflader og andre genstande i rummet.

Eksperten påpegede, at det ikke betyder noget, hvordan forbrugerne håndterer eller desinficerer svampe, da dette ikke forhindrer fugt og rester i at påvirke forekomsten af mikrober.

Ifølge eksperterne kan det være sundhedsskadeligt at bruge en enkelt svamp til at vaske alle køkkenredskaber (illustrativ foto: PIXABAY).

Er det muligt at vaske op uden svampe?

Efter at have foretaget flere analyser af rengøringsredskabets nytte i sammenligning med andre fandt forskerne, at bakterieniveauet i køkkenbørster var lavere.

Derudover kunne de påvise, at når salmonella blev tilsat begge genstande, forsvandt mikroorganismerne fra redskabet lavet af bambus og naturlige børster, da det kunne tørre i løbet af natten.

I den forbindelse fremhævede den videnskabelige leder af undersøgelsen børstens evne til at fjerne fugt og fordelene ved håndtaget, som forhindrer vand og rengøringsmidler i at komme i kontakt med hænderne.

På trods af dette påpegede Cath Rees, professor i mikrobiologi ved University of Nottingham og deltager i undersøgelsen, at det er muligt at fortsætte med at bruge svampe til at vaske op, så længe de tørres ordentligt efter hver brug.

Сreody ❤️