Find ud af, hvad denne usædvanlige metode kan bruges til, og hvilke fordele den har. Når vi skræller en kartoffel, gemmer vi ofte skrællerne for at smide dem ud. Men de kan få et »andet liv «, før de bliver smidt ud, takket være et trick, der er blevet populært i de seneste måneder.
Ud over at være effektiv er denne metode enkel, da den består i at placere kartoffelskrællerne i hjørnerne af ovnen.
Hvad kan man bruge det til? Når kartoffelskræller opvarmes, har de egenskaber, der er gavnlige for rengøring og fjernelse af ubehagelige lugte.
Hvorfor kartoffelskræller er gode til at rengøre ovnen
Stivelsen og de naturlige olier , de indeholder, hjælper med at løsne fedt og snavs , der sidder fast på ovnens vægge. De har også evnen til at absorbere ophobede lugte.
Sådan lægger du kartoffelskræller i ovnen til dybderengøring
- Saml kart offelskræller: Læg dem i en ren beholder, når du har skrællet dem.
- Læg dem i hjørnerne af ovnen: helst på en bakke eller aluminiumsfolie.
- Tænd ovnen på middelvarme: Det anbefales at opvarme ovnen til en temperatur på mellem 150° og 180° i en halv time.
- Tag dem ud efter brug af ovnen: Når du tager dem ud, skal du vente på, at ovnen køler af, og tørre fedt og rester af med en fugtig klud.
Dette trick er ikke kun en måde at genbruge kartoffelskræller på, men også en økonomisk og miljøvenlig måde at holde din ovn i bedre stand på.
Andre fordele ved dette trick
Denne metode giver mindre lugt af »lukket « ovn eller gammelt fedt, og den kan også kombineres med andre typer skræller, f.eks. citrusfrugter, for at give ovnen et aromatisk touch.
Dette trick virker på alle ovne, men det er vigtigt, at der ikke er madrester eller spildt for nylig. Denne metode anbefales dog til regelmæssig vedligeholdelse og ikke til dybderengøring.