Hvid belægning på honning er et vigtigt tegn. Kun få mennesker ved, hvad det betyder.

Det siges ofte, at honning ikke har nogen holdbarhedsdato. Den kan opbevares meget længe, men med tiden mister den sine værdifulde egenskaber. Imidlertid kan der undertiden dannes en hinde på selv frisk honning. Tror du, at et sådant produkt ikke er egnet til konsum? Det er værd at tjekke.

Der er frugt gemt mellem lagene af kagen. Denne honningkage smager endnu bedre end den almindelige

Honning er kendt som et af de mest værdifulde naturprodukter, der har været værdsat i århundreder. Allerede i oldtiden blev det betragtet som mere end bare et sødemiddel – det blev tilskrevet sundhedsmæssige egenskaber og blev endda betragtet som et livseliksir.

Bliver det aldrig dårligt?

Det er et produkt, som man siger aldrig bliver dårligt. Hvad betyder så den hvide belægning, hvis den ikke er et tegn på, at honningen er for gammel?

Faktisk er denne hvide belægning et naturligt resultat af honningens krystalliseringsproces. Den skyldes tilstedeværelsen af glukose. Det fænomen, som biavlere kalder »udfældninger«, skyldes dannelsen af luftbobler under krystalliseringen.

Ingen grund til bekymring

Man skal ikke være bange for denne »skum«, som vi undertiden kalder det, da det kun er luft, der er fanget under overgangen fra flydende til fast form. Denne proces er mest synlig i mørk og hurtigt krystalliserende honning, hvor glukose dominerer. Derfor bør belægningen ikke være grund til bekymring.

Et andet spørgsmål er tilstedeværelsen af gær, som kan give anledning til bekymring. Eksperter beroliger dog, at dette ikke er et problem. Tilstedeværelsen af gær indikerer nemlig, at honningen er biologisk aktiv, hvilket betyder, at produktet ikke har været udsat for unødvendig varmebehandling, der kunne skade dets næringsværdi.

Сreody ❤️