Valg af den rigtige smykketråd til dit projekt

At vælge den rette trådtype til dit smykkeprojekt er afgørende for det endelige resultat. Hver type smykketråd har sine egne fordele og ulemper, og vi vil her give dig en oversigt over deres anvendelse.

Elastiktråd
Elastiktråd er perfekt til nybegyndere, børn og ældre, der foretrækker nem håndtering uden små låse. Den er let at bruge og kræver minimalt værktøj. Dog kan det kræve lidt ekstra arbejde for at skjule knuderne og for at undgå slaphed over tid.

**Tip:** Brug en knudeskjuler eller perle med et stort hul for at skjule knuden. Vores transparente silikoneelastiktråd fås i 0,4 og 0,5 mm til smykker, der kræver elastik.

Find din elastiksnor her

Fiskesnøre
Fiskesnøre er billig og robust, velegnet til perletasker eller ringe, der kræver slidstyrke. Det kan dog være udfordrende at binde knuder på grund af snørens fjedrende natur.

**Tip:** Brug rørformede klemmeperler for mindre skade på snoren. Overvej at bruge knudeskjulere for at forbedre udseendet.

Messing-/Kobbertråd (Forgyldt eller Forsølvet)
Disse tråde har en tynd belægning af sølv eller guld og er ideelle til franske perleblomster eller fingerringe med brick stitch-teknikken. De har en begrænset holdbarhed og anbefales til smykker, der kun skal holde en sæson.

**Tip:** Disse tråde er perfekte til specifikke projekter, men vær opmærksom på deres begrænsede holdbarhed.

Find din craft wire her


Miyuki Perletråd
Miyukis perletråd af 100 % nylon ligner sytråd i tykkelse og er stærk. Velegnet til vævning, syning af små glasperler og fremstilling af frynser.

**Tip:** Perfekt til perlevævning eller smykker af små glasperler. Kan også bruges til øreringe, men til tungere smykker anbefales fiskesnøre eller Fireline for større holdbarhed.

Find din miyuki perletråd her


Tigerwire
Tigerwire består af snoede ståltråde beklædt med nylon, ideel til brug med klemmeperler. Den findes i billigere og lidt dyrere kvaliteter.

**Tip:** Velegnet til klemmeperler, men vær forsigtig, da tråden kan blive stiv ved lette perler. Pas på at undgå bøjninger i tråden, da det kan påvirke smykkets udseende.

Find dit tigerwire her


Disse tips kan hjælpe dig med at vælge den bedste trådtype til dine smykkeprojekter og sikre, at dine kreationer får det ønskede udtryk og holdbarhed.

Contact form