Den komplette guide til halvædelsten

Hvad er halvædelsten?

Halvædelsten er natursten, der ikke anses for at være lige så værdifulde som ædelsten, men er mere værdifulde end almindelige klipper. Halvædelsten er almindeligvis brugt til dekoration og smykker.

Halvædelsten er lavet af mange forskellige typer materialer. De kan være farvede eller farveløse, uigennemsigtige eller gennemsigtige, hårde eller bløde, med en glat eller ru overflade og have en bred vifte af farver.

Hvad er fordelene ved at bruge halvædelsten?

Halvædelsten er en type ædelsten, der kan findes i naturen. Nogen mener endda at de har en række helbredende egenskaber og kan bruges til forskellige formål indenfor den verden.

Fordelene ved at bruge halvædelsten er talrige. Nogle mennesker bruger dem til at skabe smykker eller som dekorationer, mens andre bruger dem som talismaner for at bringe held. Derudover er det værd at nævne at man får en visuelt næsten lige så flot sten som en ædelsten, men til en brøkdel af prisen.

Hvordan identificerer man, om en sten er en halvædelsten?

Halvædelsten er sten, der ikke er så sjældne eller værdifulde som ædelstene. De kan findes i mange farver og former.

En måde at identificere halvædelsten på er ved deres glans, som er den måde, lyset reflekteres fra stenen. Nogle mineraler har en metallisk glans, mens andre har en glasagtig glans. Den mest almindelige form for glans til en halvædelsten er glasagtig, hvilket betyder, at den får en olieagtig glans, når du gnider den med fingrene.

Halvædelsten har også forskellige hårdhedsniveauer og forskellige krystalsystemer. Disse to funktioner kan hjælpe med at identificere, om en sten faktisk er en halvædelsten eller ej.

Top 10 mest almindelige og kraftfulde halvædelsten, du bør kende til.

Følgende er de 10 mest almindelige og kraftfulde halvædelsten, du bør kende:

1. Ametyst
2. Akvamarin
3. Lapis Lazuli
4. Citrin
5. Turkis
6. Rosenkvarts
7. Jadeite (Jade)
8. Onyx
9. Karneol (kalcedon)
10. Opal 

 

Du kan finde vores store udvalg af halvædelsten her.

Contact form